Орхидеята - принцесата на цветята

Орхидеята - перлата в короната на екзотичната флора


време за четене: 2 мин.
 

Всяко цвете е красиво и уникално - така е, нали? Нежни, цветни и благоуханни, цветята ни карат да се усмихваме и да мечтаем, да обичаме и да бъдем обичани. 

Няма голямо значение какъв вид са, как са аранжирани, дали са обагрени в цветове на дъгата или са наситени в единствен ярък цвят. Цветните кътчета в парка до дома ни, горската поляна с полски цветя, стрък роза, букет от хризантеми или цвете в саксия - всички те са гаранция за щастие, възхита и мечти!

Но нека признаем - има цветя - фаворити - красиви, причудливи, нежни, по-цветни, уникални. Тези цветя и тяхното изящество можем да съзерцаваме с часове и въпреки това - няма да успеем да им се наситим. Едни от тези цветни фаворити са орхидеите - цветните принцеси в света на цветята, дарени с екзотична красота, неподправена нежност и уникални краски. 

Орхидеите - причудлива уникалност и обагрена нежност

Красящи почти всеки дом, офис или магазин, орхидеите заемат челни позиции в класацията ни за най-предпочитани растения/цветя в саксия, а в последно време - и като избор на аранжимент от цветя - икебана от орхидеи, кутия с аранжирани в нея стръкове орхидеи или кошница с клонче Фалаенопсис и свежи зеленини. Такива композиции от орхидеи може да видите и поръчате в нашия онлайн магазин за цветя, букети и подаръци E-cvete.com, а с предлаганата доставка на цветя в цялата страна, ще позволите и на скъп за Вас човек да се докосне до сатенената нежност и уникална багра на орхидеите.

Но нека се върнем към самите орхидеи. Може да се каже, че техният видов свят е почти необятен. Знаете ли че съществуват над 28 000 различни вида орхидеи, класифицирани в 850 подгрупи. И ботаниците са категорични - със сигурност има още видове, които не са открити или класифицирани. 

Още полезна и любопитна информация за орхидеите може да научите от Cvetiata.net - нашата онлайн енциклопедия за цветята и техния свят. Вижте кратките публикации на посочените линкове: 

 

 

Очаквайте и следващите ни публикации, в които ще разкрием няколко любопитни и малко известни факта за орхидеите, както и каква е основната методика за тяхното отглеждане.