Значение и символика сред цветята. Слънчогледи и букети от слънчогледи

Символизират ли нещо различните цветя? Кое е цветето, най-подходящо за даден повод? На какво е символ слънчогледът и какво казваме, когато подарим букет от слънчогледи? 

 

време за четене - 2:40 минути

Подарявайки букет от цветя и свежи зеленини, ние влагаме в този жест най-различни силни чувства и благопожелания. Спрямо повода или получателя, избираме желаните цветя, а локалният флорист ги аранжира в един красив букет, с които да усмихнем любим човек. Какви цветя ще изберем, в каква багра ще бъде "окъпан" букетът или с колко стръка цветя ще бъде аранжиран той, са важни, не само за да се съобразим с предпочитанията на получателя, но и за да изкажем по най-добрия начин, това, за което трудно намираме думи. Цветята носят послание, те са непреходен символ на емоциите ни, оцелял и затвърдил се през вековете. Може да се каже, че разпознавайки различните цветя и значението на техните имена и техния символизъм, ние ще увладеем езика на душевността и без думи ще можем да изречем това, което е изпълнило сърцето ни. 

Интересът към тази тема е голям и все по-често се натъкваме на нова и разнообразна информация. Поради тази причина следващите публикации в нашия блог за света на цветята и флористиката, ще бъдат свързани именно с "езика на цветята" - какво е тяхното значение, кога и защо да ги подарим и как можем да ги комбинираме с други такива или с друг подарък. 

Даваме начало на нашата рубрика в началото на любимия ни сезон - сезонът на слънчеви лъчи, усмихнатите дълги дни и неописуемите, незабравими, топли нощи! Ето защо няма как да започнем с друго цвете, освен със слънчогледите - красивите слънца около нас, които ни карат да се усмихваме и да мечтаем. 

Да подарим букет от слънчогледи - значение и символика

Дори и само това, че слънчогледите са красиви, ярки, носят усещането за топлота и лятно слънчево настроение, да е достатъчно, то "шепотът" на тези цветята не свършва до тук. 

Слънчогледите са символ на дълголетие, преданост и лоялност, те са весели и непринудени цветя, но същевременно дръзки и категорични в демонстрацията си на привързаност и отдаденост. Подарявайки букет от слънчогледи недвусмислено ще "кажете" на получателя колко много го обожавате, цените и как не може да спрете да мислите за него дори и за миг. 

Енергията, която излъчват тези цветя, е чиста и истинска, заредена от слънчевите лъчи и попила трайно в мощните им стъбла. Да подариш букет от слънчогледи значи да погледнеш на света оптимистично и да предадеш този оптимизъм на любимия човек. Дарявайки букет от слънчогледи, ние ще заредим с вяра и надежда получателя на букета и както слънцето озарява в ранно утро земната шир, така и усмивка ще озари лицето му.

И нека споменем, че освен за подарък, слънчогледите и букетите от слънчогледи, са чудесен избор за вазата в офиса или в дома ни. Със слънчевата си топлота и ярки цветове, те ще дадат страхотно и мотивирано начало на деня или ще ни усмихнат със задоволство от свършената работа вечер, докато отмаряме, прегърнати от уюта на дома и на семейството си. 


В онлайн магазин за поръчка на цветя и букети E-cvete.com ще Ви предложим богато разнообразие от букети от слънчогледи - моно букети или в комбинация с други подходящи цветя и свежи зеленини. Всички цветя и букети в цветарския ни магазин могат да бъдат поръчани онлайн, аранжирани умело от локален флорист според избрания град за доставка и доставени на работно място или в дома на получателя - лично, от усмихнат наш куриер - гаранция за свежи цветя, подход на доставка и гарантирани усмивки :) 

Може да разгледате нашите ярки, летни, хитови букети на посочения линк - Букети от слънчогледи
 

При нужда от допълнителна информация за процеса на поръчка, наличността на цветята или  друг въпрос, свързан с предлаганата от нас доставка на цветя, не се колебайте да се свържете с нас на директния чат за връзка, на мейл support@e-cvete.com или на тел. +359 877 112 600