Абажур с листенца - интересния подарък

Драги приятели, 

преди няколко дни Мария Костадинова от гр. София пожела да и помогнем със съвет за интересен подарък, който да съдържа цветя, но да е нещо далеч по-разчупено. Решихме да публикуваме съвета си , защото смятаме, че може да Ви бъде интересно :) 

Идеята за подарък е - абажур, украсен с цветни листенца. 
През зимата, когато цветята са малко , абажурът , облепен с цветни листенца може да замести букет. Необходими са скелет на абажур  и едноцветна гладка хартия по която няма цветове или релеф. 
Изрязваме от хартията равна ивица с ширина с милиметър по –голяма от разстоянието м/у горния и долен тел на абажура.Дължината на ивицата изрязваме така , че  да бъде с един сантиметър  по – дълга от обиколката на абажура. Поставяме хартията на равна повърхност , намазваме я с безцветно лепило или с някаква боя , ако желаем фон , след което залепяме листенцата. Облепването започваме от горната страна като е възможно цветните листенца да се застъпват.По наше желание  облепяме хартията с дебел слой или рехаво цветни листенца. Листата , които попадат извън хартията изрязваме внимателно. Когато всички листа са залепени , намазваме от външната страна теловете на абажура ,  след което залепяме хартията върху скелета  му ,  като не забравяме залепването на двата края на хартията с препокриване от около 5 мм. Абажурът – букет е готов.
Решението е просто, лесно, но повече от уникално и оригинално.