Как да изберем подходящия букет за различните събития



Понякога даряваме цветята напълно спонтанно, под влиянието на сърдечните си емоции и чувства. Не са редки и случаите, когато избираме букетите внимателно и прецизно, стараейки се да удовлетворим предпочитанията на получателя. Когато бързаме, взимаме първите ни попаднали цветя. 


Спазвайки етикета, трябва да знаем, че пренебрежителността при избора на букет не е уместна, тъй като дори и с едно цвете можем да изразим повече чувства, отколкото с думите. Затова безвкусно аранжираният букет не само, че не може да изрази намеренията ни , но дори и да не бъде забелязан.

Стандартните правила определят какви букети са подходящи за определени хора и събития, както и за доставка на цветя:
- За младите жени поръчайте с доставка букет от крехки и нежни цветя, аранжирани със зеленина. Подходящи са за любимата, дъщерята или сестрата, както и близката приятелка.
- Подарете цветя за рождените дни на по-възрастните жени, за да се чувстват винаги млади, като изберете красиви цветни букети със зеленина, те са винаги „пролетни „ и подходящи.
- Цветята с неотворени пъпки в пастелни нюанси са подходящи за младите жени и дамите с елегантен и изтънчен вкус. Поръчвайки при нас можете да сте сигурни в свежестта на всяко избрано от вас цвете.
- Луксозните и пищни букети са за жените в „зряла” възраст. Подарявайте ги за рождени и именни дни, всякакви празници, включително и при обичайните си посещения.
- По-строгите, сдържани, но изящни букети , поръчайте с доставка за по-възрастните жени, които ценят реда и притежават изискан вкус. Смята се, че е невъзпитано да подарите на дамите на средна възраст, растения в червен , или тъмночервен цвят.
- За роднините и бабите, обичащи внуците си и домашния уют, изберете красивите саксии с цветя, които можете да намерите при нас, разглеждайки каталога ни. Саксиините цветя са подходящият подарък и за жените от офиса ви, така те ще могат да им се възхищават постоянно, поставяйки ги на бюрото си.
- Лилиите са красив подарък за булката, но даряването им на възрастни жени е проява на лош вкус. Подарете на невестата нежните лилии отделно от сватбения букет, понеже техният силен аромат , в някои случаи е натрапчив.
- Бели цветя се даряват не само на булката и младоженеца, но също така и за раждането на дете, кръщенета или рождени дни. Букетите от бели цветя са подходящи за честването на Новата година.
- Розите се възприемат като най-универсални. Те могат да се подарят дори и на мъже. За тях изберете растения с големи, ярки цветове и дълги дръжки. Не експериментирайте с розите – те могат да бъдат ярки, но в един нюанс.
- Полските цветя дарявайте на приятели или близки по всякакъв повод, или без повод, те винаги ще радват с естествеността и красотата си.
Поръчайте цветя с доставка при нас , за да бъдете сигурни в свежестта и качеството на букета и наистина да зарадвате получателя му !