Как цветята "говорят' - четиво за любопитни

Вярвате ли, че растенията могат да „говорят“ или да излъчват недоловим шепот? Не напразно чрез езика на цветята предаваме неизказани чувства, поднасяме извинения, искаме прошка, обясняваме се в любов.

Тези крехки същества могат да променят безнадеждна ситуация, да изгладят взаимоотношенията между влюбените, да дарят радост и щастие. Всеки букет, на първо място, означава "Благодаря ви." Тази благодарност изразяваме чрез цветята, подарявайки ги на майката, любимата или съпругата. С тази цел поднасяме букети и в дните на юбилеи и семейни тържества.
Някои цветя директно изразяват благодарност. Например розовите рози изразяват признателност, симпатия и благодарност. Жълтата хризантема споделя „благодаря, че те има“, докато хортензията казва "благодаря ви за разбирането."
При поднасянето на цветята е от голямо значение начина по който го правим – как поднасяме букета. Етикетът налага своеобразен ритуал при даряването с цветя.

· Когато отидете на тържеството, дръжте букета в лявата си ръка, тъй като с дясната се здрависвате с домакините.

· Подарете цветята още при влизането си в жилището.Не ги дръжте, изчаквайки удобен момент. Подаръците може да поднесете и по-късно

· Понякога стеснителните мъже носят букетите небрежно, като метла. Това не е прието, понеже изразяваме неуважение към прекрасните творения на природата.

· Не се опитвайте да удивите всички с огромния размер на букета – понякога за него няма достатъчно място. По-добре подчертайте неговата елегантност и оригиналност.
И най-важното - никога не чакайте специален повод, за да подарите цветя. За тази цел е подходяща и всяка среща. Неочакваният букет ще предизвика спонтанна благодарност у майката, любимата или приятелката.
За да бъде ефкетът от изненадата още по-голям, направете изненадачрез доставка на цветя с личен куриер в София, Пловдив, Варна, Бургас или който и да е град в България , благодарение на предлаганата от нас услуга по доставка на свежи цветя от локални магазини за цветя.