Съвети при избор за доставка на цветя за любимия човек

Практични съвети за избор на букет или цветя за доставка на цветя за любимите ви хора.

Когато избираме букет за някого, ние го съобразяваме с човека, комуто ще дарим. Обратно, получавайки цветя, се опитваме да разгадаем посланието, което сме получили от дарителя на букета. 

Цветята, както всички живи същества са в състояние да „говорят“. Със своя собствен език, те ще ви помогнат да подчертаете и споделите мисли и чувства, които не сте изказали на глас. Всяко растение има своето значение и послание. Изберете тези цветове, които според вас най-добре ще изразят вашите неизказани мисли и чувства. По този начин вие ще споделите много по-лесно това, което желаете. Навсякъде по света цветята, чрез символиката си, изразяват повече, отколкото изказаното с думите на речта и красноречието.

В историята на изкуството има много примери в илюстрация на това, че един букет цветя е в състояние да изрази много повече уважение, отколкото който и да е комплимент. Затова при различните творчески изяви е прието да се подаряват букети и кошници с цветя. Те са израз на благодарност и комплименти от публиката към изпълнителите.

Цветята са били израз на несподелени мисли и чувства още в далечното минало. Вярвало се е, че цветята притежавали чудотворна сила. На воините дарявали букет от здравец , като знак за успехи в битката. Момичетата украсявали своите букети с перли, като по този начин символизирали тъгата си по любимия човек.

Езикът на цветята е оригинален и в същото време уникален. Ако букетът е подреден с подходящите цветя, това ще достави радост и удоволствие на вашите близки, особено ако те разбират посланията на цветята.

Чрез цветята можем да изразим любов, преданост, нетърпимост, омраза, надежда, самота и т.н.

Със сигурност символът на любовта е пролетният горицвет / Adonis/, който ще сподели чувствата ви както чрез състава на цветята, така и с добавените към него млади филизи на мирта с тучната си зеленина и пъпки.

За огнената страст споделят цветовете на дюлята, червеният карамфил, хелиотропът, както и ментата, розите, и латинките.

Е, ако става дума за платонична любов, тогава поднесете цветовете на жълтата или бялата акация.

Първата любов се свързва винаги с прекрасния букет от люляк и чашкодрян /Euonymus/.
Лоялността към близките можете да изразите чрез букет, включващ великденче, орлови нокти, дрян, звънец и стъбла от маточина.

Сините теменужки са израз на споделени взаимни чувства.
Цветята са добър способ за изразяване на чувствата ви след раздяла, караници или скръб.
Ако се разделяте с близък човек ,то добре е, ако цветята са придружени с обяснителна, или визитна картичка. Незаменими за такъв букет са астрите, белите карамфили, многогодишните шибой, невените, Adonis, клонките на кипариса. Тези цветя са символ на раздяла, тъга и тъжни спомени.

Ако сте имали кавга, в знак на помирение може да дарите един букет, съставен от анасон, върбинка.

Саркастичен може да се окаже един букет от китайски или жълти рози, допълнени със стрък босилек и полски маргаритки.

Цветята могат да изразяват и комплимент. Например, розовата акация е символ на елегантност. Метличината подчертава деликатността и елегантността. Екстравагантните хора ще поднесат букет в бадемови тонове и необичайна миризма.

Не се разстройвайте, ако получите отрязани клони от вишна с цветове и плодове. Вишните и черешите са символ на вътрешна красота и душевен мир.

Подарени, бялата лилия и нежните карамфили споделят , че човекът който ги е изпратил ви уважава като талантлива личност, с изключителна вътрешна красота.