Избор на растение за подарък - вредни или не са някои растения



За всеки любител който обича растенията, имате чудесна възможност да поръчате цветя, доставени до указаното място. Вместо досадните обикаляния на пазарите, можете да изберете и харесате по каталог растенията за себе си или близките хора, а куриерът ще достави поръчката на точно определеното място и време. Преди да вземете това решение, ние бихме искали да ви обърна внимание на аспектите, които са важни при избора на цветята.
Замърсеният въздух, безличната гледка и малкото количество топли слънчеви дни в годината - това само някои то причините, поради които хората избират и отглеждат стайни растения.

Опитайте се да разберете кои от тях са наистина полезни и кои могат да ни навредят.
Почти всички стайни растения са донесени в Европа от Азия и Африка. Вековната им мутация е позволила да се адаптират не само към определен климат, а и към този на нашите апартаменти. Например, Crassula, първоначално висока около три и половина метра, в къщи достига едва размер над седемдесет сантиметра. Стайните видове започват да цъфтят и дават цветове през цялата година. Но колкото и  мутирали, екзотичните растения запазват същността си. Дори и днес, някои от тях могат да бъдат токсични.

Наистина съществуват опасни екзотични растения, които все по-рядко се разпространяват до нашите пазари, но е необходимо да бъдем внимателни при избора им, тъй като освен екзотични цветя , те могат да бъдат и опасни.

•    Алоказия- наричано,също Арма. Най-често срещано стайно отровно растение.
•    Полисциас - малко дърво, на което всяка клетка е буквално наситена с отрова, предизвикваща дразнене на кожата.
•    Фатсия – храстовидни растения, отделящи вредни вещества, влияещи върху нервната система.

В по-голямата си част, екзотичните растения могат да навредят само при директен контакт с тях (пресаждане на растението, или поглъщане на части от тях). Ето защо те трябва да се пазят от децата.

Не бързайте да преместите от стаите си любимите екзотични цветове

•    Алое Вера, розмаринът, миртата и хризантемите пречистват въздуха от микроби, притежават бактерицидни свойства.
•    Листата на аспарагуса абсорбират частиците на тежките метали.
•    Здравецът в древността е служил като защита от зли демони, но днес той пречиства въздуха и облекчава, ако е необходимо, главоболието.

Подходете сериозно към избора на цветята - „ зеления домашен любимец“. Нашите консултанти ще ви препоръчат благоприятния и най-важното безопасен вариант за вас и вашите близки. Поръчката на цветя онлайн и доставката до дома се извършва в удобно за клиента време и на указаното място. Учтиви куриери доставят цветя на точния адрес, като по този начин се спестява вашето време.