Цветна терапия



Цветна терапия


Установено е, че получателите на цветя имат повишено настроение, което продължава дни наред. А китайските лечители казват, че можете да използвате цветя и да прeдизвикате каквaто енергия или емоция искате - и че тайната е в цвета на цветето. Всеки цвят създава различна честота на светлинните вълни, те преминават през ретината и зрителния нерв, като се получава верижна реакция и  тялото реагира.

Ето как можете да се насладите на физическите и емоционалните ползи от цветя:
Увеличава се енергията, силата при вида на червени цветя – изпратете червени рози, гербери или лалета.

Цвят индиго – той стимулира епифизната жлеза на мозъка, която е регулатор на съня и помага да се освободи съзнанието от тревоги, страхове, задръжки, повишава се доверието. Подходящи цветя - ирисите, лалетата в такъв цвят.

Жълтата светлина/жълтият цвят - стимулира мозъка, човека става по-жизнен, по-съобразителен, по-решителен. И тъй като жълтото се свързва и с лъчите на слънцето и на дневна светлина това помага да се чувствате по-оптимистични. Подходящи цветя – слънчогледи, жълти рози, жълти гербери.

Отпуснете се със зеления цвят – той влияе на нервната система, кара ни да дишаме  бавно и дълбоко, забавя производството на хормоните на стреса и помага на сърцето да се отпуснете. Изберете различни декоративни растения и аранжирайте дома си с тях.

Оранжевият цвят спомага за укрепване на имунната система и белите дробове, има силен положителен ефект върху храносмилателната система, стимулира дейностите на цялото тяло. Поръчайте доставка на цветя в оранжев цвят на близък или приятел, който скоро е имал здравословни проблеми, повдигнете духа ми, окуражете го.