Кои стайни растения пречистват въздуха?


Цветя и растения, пречистващи въздуха
Цветя и растения, пречистващи въздуха

Най-подходящите стайни растения, които ще спомогнат за намаляване на замърсения въздух в помещенията  са едни от най-често срещаните цветя и растения в ежедневието ни.

Вътрешният въздух може да бъде до 5 пъти по-замърсен от външния въздух. Тези замърсители могат да причинят всичко -  от леко главоболие до рак. Затова е по-важно от всякога да живеем в чиста и безопасна среда. Почистването на въздуха в помещенията е толкова лесно.
Някои стайни растения могат да изчистят прах, цветен прашец, въглероден двуокис, въглероден окис и токсични ЛOC (летливи органични съединения) газове от вашия дом. Тези газове са налични във всяко изкуствено съоръжение. Те се отделят от изкуствените материали като боя, мокет, винилови плочки, хартиени стоки, препарати за почистване, тоалетни принадлежности и др. Някои ЛОС газове включват формалдехид, бензол, ксилол, трихлоретилен и толуол. Тези съединения могат да предизвикат увреждане на черния дроб, астма, левкемия и други видове рак.

Предлагаме Ви някои от растенията, които са доказали, че могат да премахнат токсините и да пречистят въздуха. Много от тези растения може да се поръчат с доставка до вашия дом или офис от нашия онлайн магазин за доставка на цветя в София, Пловдив, Варна, Бургас и цялата страна.

Азалия – премахва наличието на формалдехид
Хризантеми – премахва наличието на бензол
Гербер – премахва трихлоретилен и бензол
Спатифилум – премахва формалдехид, трихлоретилен, толуол и ксилол
Драцена - премахва формалдехид, трихлоретилен, ксилол