Фигури от цветя - какво трябва да знаем?

Един от най-често срещаните подаръци за различни поводи или просто ей така, са цветята. Под формата на букет, на оригинална аранжировка, кошница с цветя или друга композиция от цветя, те са все така красиви и ароматни и радват получателя им. Със сигурност всеки един от нас е преминал през онзи момент, в който се замисля дали поредният букет не е банален и няма ли как да комбинира свежестта и красотата на цветя с момент на оригиналност. 

В тази поредна статия от нашия блог, ще Ви запознаем с фигурите от цветя - какво представляват те, каква е тяхната трайност, какви различни видове композиции от цветя се предлагат нашите реални и онлайн магазини за цветя. 




Какво представляват тези фигури от цветя? Това са композиции, аранжирани  върху пиафлора - гъба, която се потопява предварително във вода за определено време. Пиафлората може да бъде изрязана в желаната форма, също така съществуват и предварително оформени фигури от пиафлора. Отделите парчета гъби може да бъдат сглобени една към друга посредством цветарски телове или дървени шишове. 
За тяхното дооформяне се използват и други сухи елементи - дървени елементи, пластмасови орнаменти и други. Върху тях може да бъдат поставяни различни цветя, според вида на аранжимента и неговия цвят. Най-често се използват хризантеми, поради тяхното голямо разнообразие на цветова тоналност и множеството цветчета на един стрък. 

Най-често срещани са фигурите от цветя във формата на сърце. Този вид подарък е особено подходящ за романтични поводи, за годишнина от сватба, от първа среща и т.н. Сърцата от цветя се аранжират основно от рози и дребни цветя - статица или гипсофила, в комбинация със свежи холандски зеленини. Бройката на стръковете рози варира - от 21 до 101. Сърцата от цветя трудно биха аранжирани с повече от 101 рози, тъй като след накисването си пиафлората увеличава многократно своята тежест. 

Също така, често срещана фигурка от цветя е и мечето - жълто, бяло, розово, то може да бъде аранжирано в различна форма и големина. Мечетата се "усмихват" благодарение на дребни сухи или пластмасови елементи. Мечетата от цветя се изработват най-често от хризантеми, тъй като техните цветчета са малки и позволяват всяка една извивка на фигурата да бъде запълнена изцяло.

Ако желаете да проявите оригиналност на рождения ден на свой близък или приятел, подарете му торта от цветя. Тортите могат да бъдат малки - на един пласт или доста големи - на 3 или 5 пласта. При тях може да бъдат използвани различни цветя - хризантеми, минигербери, рози, карамфили и др. За финал - поставете свещички и панделки и ефектът ще е невероятен. 

Все по-често се поръчват и тематични фигури от цветя - китари за музикантите, топка или тенис-ракета за спортистите или пък количка за любителите на високите скорости. тяхната изработка е в пъти по-сложна, но все повече флористи и магазини за цветя в България повече от успешно се справят с тяхната аранжировка. 

Ако искате нещо конкретно - доверете се на флористите. Те са хората с нужното въображени и умение и ще Ви предложат различни варианти и цветя, с които да зарадвате скъп за Вас човек. 

Цените на фигурите от цветя варират. За малка торта или друга малка фигурка от цветя трябва да заплатите около 50-70лв. За сърце от цветя - около 100-180лв. , а за фигура на голямо мече, друго животинче или тематична фигурка ще се охарчите с над 200.00лв 

За максимален положителен ефeкт на изненада, направете доставка на цветя с куриер.