Тайният език на цветята



ТАЙНИЯ ЕЗИК НА ЦВЕТЯТА

Когато подарявате цветя, опитайте се да се съобразите с тяхното послание, като на първо място обърнете внимание на техните багри. Също така не забравяйте ефекта на изненадата и се възползвайте от предлаганата услуга - доставка на цветя.

Червените са символ на страстната любов, розовите на нежността, сините – приятелството, а белите  на приятелството.
Чрез жълтите   човек  моли за прошка след изневяра. Алените цветя се подаряват в знак на страстна обич, докато букет виолетки означава, че някой тайно ви обича. 
Декоративният слънчоглед, макар и жълт има положително значение – означава „Виждам единствено и само теб”. Нарцисът е жълт, но е също натоварен с положителна енергия, разкрива страстното желание. Орхидеята е символ на плодородието, божур се дава в знак на упрек. 
Хризантемите не се свързват само с траурните церемонии – бялата хризантема е приемана като символ на истината, а розовата показвала, че не сте разбрали това, което са ви казали.
Интересно е посланието на   гладиолата  -  поставена в центъра на букет, чрез нея се определя часът на тайна среща. Достатъчно е да преброите останалите цветя в букета.
За пъстроцветните растения - не се колебайте да ги подарявате с повод или без повод. Те са толкова свежи и красиви !

Дори и да не се съобразите с езика на цветята, не се отчайвайте. Изпращайте и подарявайте!
Изразете своето отношение към любимите хора, приятелите, уважаваните колеги.