Цветя и поводи - избор на букет според конкретния повод

Цветята са символ на уважение и симпатия към човека, за когото са предназначени. Затова към избора и  поднасянето им  трябва да се отнесете сериозно и внимателно.

Вложете цялата си фантазия, остроумие и уважение към човека, който искате да изненадате. Особено, ако е за много близък , помислете какво точно би го зарадвало.

Към букета може да добавите бутилка вино, луксозна кутия бонбони или шоколад или малък подарък. Също така към букета може да прибавите луксозна кошница с плодове или подаръци.

Дори и за официални поводи, букетът трябва да носи оттенъка  на личното отношение и внимание. Вие сте тези, които познавате характера и предпочитанията на получателя.

Ето какви букети може да изберете, според конкретния повод:
- цветя за рожден и имен ден - желателно е букета да бъде от миксови цветя и по възможност с  по-голям обем

- букет за сватба - класически букет от бели цветя в стегната и компактна форма
  
- цветя за делови поздрав - наблегнете на оригиналност и разчупеност на букета или композицията; за подобен тип повод са подходящи кошници с плодове, цветя или подаръци

- букет за благодарност -  стандартен, изчистен букет с преобладаващи цветя от един вид

- цветя за юбилей/годишнина - аналогично на цветя за благодарност

- цветя за траур и тъжни поводи - семпъл като цветова тоналност букет , придружен с траурна лента, на която може да изпишете последното пожелание към починалия или неговите близки

Не е задължително, но ако искате, букетът  може да е придружен от поздравителна картичка. В нея ще изразите Вашето лично отношение и пожелание, към получателя.

Трябва да имате предвид, че цветята са символ на красота и нежност и помагат тогава, когато думите не стигат. Какъвто и букет да подарите, той ще бъде оценен подобаващо от получателя и ще осигури в неговия дом и офис свежест, уют и красота.