Какво да подарим за Коледа. Доставка на цветя за Коледа


Всеки е получавал цветя, всеки е подарявал цветя и почти всеки обича цветята. Те са онова допълнение към домашния уют, към празника, към срещата, към офиса, което ни кара да се усмихнем и да се заредим с положителна енергия за предстоящия ден. Несъмнено, прибавяйки към даден подарък цвете, букет, цвете в саксия или кошница с цветя, Вие проявявате оригиналност, стил и вкус. Но дали е подходящо винаги да подаряваме цветя, дали няма момент, когато е по-добре да избягваме цветните предложения - категорично не. Цветята са универсални, те са символ, жест и добър съветник и приятел, когато думите не стигат.




В навечерието на най-светлия християнски празник - Рождество Христово, всички ние - и малки, и големи, сме понесени в празничния ритъм и треската за подаръци. Не трябва да поставяме на заден план все пак основната същност на коледните и новогодишните празници. Те са един от малкото моменти, в който всички се прибираме в къщи, срещаме се със страи приятели , с родителите, които не сме виждали от месеци, с две думи - срещаме домашния уют. Разбира се, не трябва да омаловажаваме подаръците и комерсиалната част от празника. Именно заради тях се написа и тази статия.
В предпразничната треска за подаръци, често сме изправени пред определени затруднения. Опитваме се да бъдем изобретателни, оригинални, да подарим практичен и запомнящ се подарък, които да съчетае в себе си това, което искаме да изкажем като благопожелания към своите близки, приятели и познати. В днешните магазини се предлага огромно разнообразие от стоки, голяма част тематично свързани с празника. Радостната вест е че все повече навлизат и предлаганите услуги като екскурзии, ваучери за забавление, наем на хижи и т.н. Но дали всичко е толкова разнообразно или на нас така ни се струва - оставяме това на Вашето внимание и преценка.

Нека засегнем и цветята, като основна тема на тази статия. Дали е подходящо да се подаряват цветя или пък саксийни растения за празник като Коледа. Несъмнено ще породим дискусия с това, но да, цветята са повече от подходящи за празника - както за този, така и за всеки друг. Цветята са символ, допълнение и жест. Всеки дом и офис се нуждаят от цветя и цветни кътове. За празник като Коледа големите магазини за цветя са се подготвили подобаващо - в техните каталози може да засечете празнични предложения, сякаш излезли от филмите - уникални коледни аранжировки от елхови клонки и цветни шишарки, аранжировки за маса и секция, съчетали в себе си свежестта на боровата гора, светлината на коледните топки и звънчета и полъха на цветята, представен от ален цвят на амарилис или снежнобял лилиум. Представете си голяма коледна трапеза, събрала цялото семейство - от най-малкия до най-големия- различни вкусотии, пълни чаши , а по средата красива коледна аранжировка от цветя и елхови клонки, от която се показва свещ, горяща с пламъка на Коледа.

Да не забравяме и символа на Коледа - коледната звезда, красивото алено цвете, което краси всеки дом. Невероятно, достъпно и лесно за отглеждане растението Пойнсетия - лат. наименование на Коледната звезда, е неразделна част от Коледа и последвалите празници.
Да не забравяме и празничните букети - съобразени с тоналността на празника, цветарските магазини вече предлагат красиви букети и аранжировки в бели и червени цветове, гарнирани с коледни играчки, весели цветни шишарки, а холандската зеленина е заменена от елхови клонки.




Накратко казано - ако искате подобаваща украса за Вашия дом - не пропускайте цветята - коледна звезда, аранжировка, букет или пък кошница с подаръци и цветя е задължителна за дома. Те са една от основните съставни части за украса на дома или офиса - така, както и коледното дърво грее в ъгъла на стаята. Не забравяйте да посетите цветарските магазини - ще останете приятно изненадани!